mengikut yang setia

kem 1murid 1sukan

Hye, Assalamualaikum. Rindu sangat-2 dekat blog buruk nyh, da lme xupdate, lame aq tinggal kau an. Okay semua ! dduk-2. Aku nak mule berbicare nyh ! Cepad-2 na dnga tak? Dduk elok-2. K good ! cane na mule kan ek? hurm, oke trus kan jep lha. cam nyh, minggu nyh pada (3-5/10/2011) aq bersama kawan-2 seramai 8 orang (4lelaki n 4perempuan)(4 budak form4 n 4 lagi budak form2). Jangan pening bace ayat aq, agak tunggang-langgang sedikit. Huhu ! Okay sambung balik cerite td. Telah mengikuti kem at KUANTAN, iaitu KEM 1MURID 1SUKAN. Kami berada disane selama 3hari 2malam jep, taklame mane lha. kankankan? Nak cerita kan pengalaman aq at cane n dapat kawan baru, kau ad kawan baru? takde an. kalau takde diam.


Pada hari ISNIN(3/10/2011) kami ker PPD MARAN dulu untuk berkumpul disane sebelum bergerak ke KUANTAN. Aq ingatkan budak sekolah menengah jep, rupe-2 nye budak sekolah rendah pown ade jugak. Seramai 256 pelajar menyertai kem nyh, tapi aq xpasti berape buah sekolah. Disana kami dibahagikan bas, ad 8 buah bas, aq dapat bas yang ke-3. 

nyh lha pejabat PPD MARAN.
sampai-2 jep at PPD kami cari tandas dulu.
hehehe.

 WANIE wif SITI.

 HAIFA wif SITI.

 SITI NURHALIZA.
name artis tuh.

dalam tandas pun jadi tempat photoshoot.
huhu ! 
kami tak kire dimane kami tetap boleh bergambar.


 SITI.

WANIE n ISMA.
tgok muke ISMA excited gler.

WANIE(aq)
peace (^_^)

Kami sampai disana pada pukul 2.30 petang, lepas turun dari bas kami diminta berkumpul untuk dibahagikan bilik. So maknenye, aq tak sebilik dengan kawan-2 aq, emmm rase sedih pun ader. Tapi nak buad camne an.Dah siap solat ape semua, mase untuk bersiar-2 at pantai lha pulak.

Nampak tak berape nak cantik an.
Bak kate guru pengiring resort nyh dah lame ditinggalkan n baru dibuka semula.
agak menyeramkan gark resort nyh.

TIME PHOTOSHOOT !
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
SITI yang comey.

 Budak excited yang tak pernah jumpe pantai.
HAHA !

 WANIE wif SITI.
peace !

 ISMA(bibiey) tomey !

 SYAZWANIE.

 its me !


 menuju ke pantai.
nak ikowt?

 K.A.M.I.
tapi sorang xdek, sebab dea jadi photographer.

SUPER MODAL.

 SITI wif WANIE.
aq rase gambar aq ngan siti paling banyak kowt.

 ISMA EMYLIA.

DATING AT TEPI PANTAI.
huhu !

Sebenarnye kami tak dibenarkan pergi ke pantai. Tapi nak buad camne dah pergi. Huhu ! Dah puas men air kami diminta untuk masuk kedalam dewan sebab ada taklimat. Petang 2 kami kene menyanyi lagi 1MURID 1SUKAN. Banyak kali lak kene ulang, rase nak terkeluar anak tekak. 

1MURID 1SUKAN

Semarakkan 1murid 1sukan
Bersatu kita wujudkan perpaduan
Tingkatkan kecemerlangan 1 bangsa Malaysia

Berdisplin bersukan meningkat imej negara
Melahirkan bangsa sihat 1 Malaysia
Demi mencapai wawasan negara

Semarakkan 1murid 1sukan
Menjadi contoh pelajar terbilang
Peningkatan ilmu dan beramal
1murid 1 sukan terus cemerlang

Amalkan semangat kesukanan
Tingkatkan mutu sukan Malaysia
Semangat setia kawan amalan kita
semoga rakyat makmur sejhtra Malaysia

Berdisplin bersukan meningkat imej negara
Melahirkan bangsa sihat 1 Malaysia
Demi mencapai wawasan negara

Semarakkan 1murid 1sukan
Menjadi contoh pelajar terbilang
Peningkatan ilmu dan beramal
1murid 1sukan terus cemerlang
Kita jayakan

Lepas dah pandai nyanyi, kami dibahagikan lak kepada kumpulan-2. So aq terpakse berpisah dengan Isma.
Aq dimasukkan dalam kumpulan 9, kumpulan yang terakhir. Bila masuk dewa kami kene duduk dalam kumpulan yang telah mereka bagi. Kami tak dibenarkan bermain handphone, kalau mereka nampak, mereka akan rampas dan akan pulang lepas habis kem. Tapi aq peduli ap, aq maen jep. HAHA !

Nak komen pasal makanan pulak, kadang-2 sedap kadang-2 tak sedap. Dah lha air tawar, pas2 asyik-2 air teh jeeeeeeep. Naik jemu aq dibuatnye !

Masuk hari kedua pulak. hari SELASA(4/10/2011). Kami kene bangun awal pagi, pada pukul 5.30. tapi aq bangun pukul 6.30, haha ! mybe penat sangat kowt sampai tak seda bunyi jam. Pukul 7.00 pagi kami keluar untuk bersenam, lepas bersenam kami debenarkan sarapan, tau-2 jep perut tengah lapar. hehe !

Then bermula sesi taklimat PENGURUSAN SUKAN & KELAB 1 disampaikan oleh ENCIK YAAKOP BIN CHELON. membosankan !

mase dalam dewan.

Pada pukul 10.00 kami dibenarkan keluar dewan untuk minum pagi. Just makan kuih-2 n taklupe AIR TEH yang TAWAR, tak kenyang mane lha. Aq dduk sane asyik nak makan jep, cam orang kebulur. HAHA !
N then pukul 10.30 selepas selesai minum pagi sese taklimat pown bermula. PENGURUSAN SUKAN & KELAB 2 disampaikan oleh ENCIK HASMIZOL BIN HASSAN. hurm ! kali nyh kami diminta membuat 1 kertas kerja mengikut kumpulan masing-2. Kumpulan aq berjaya menyiapkan kertas kerja, aq just tengok tak tolong pown dyorang buad.

Lepas makan tengah hari n solat zohor, sambung sesi seterusnya iaitu ASAS PERMAINAN...yang nyh paling syok sebab  kami dibawa keluar dari dewan. Bermain tepi pantai sambil menghirup udara yang segar.
Asas permainan nyh, kami diminta mencipta 1 permainan mengikut kreativiti masing-2. Kumpulan aq main bola beracun jep, cam budak-2 kowt. 


Semasa aktiviti dijalankan.

dah selesai kumpulan aq time tok bergambar lha pulak. HEHE !
Jeng Jeng Jeng.
*
*
*
*
*
*
*
*
 WANIE wif CIKGU SAM(ayah angkat).
nampak tak baju yang aq pakai 2, haaaa. 2 baju pinjam jep. HAHA !

 WANIE wif SITI.

JAJA COMEY
nyh budak TEKNIK CHENOR.
agak buas jugak lha budak nyh.

Tengah syok-2 bergambat tibe-2 ujan pulak turun, sebaik tak lebat, jadi kami kene masuk dalam dewan. N then bile ujan dah berhenti, ada acare sukaneka yang dinamakan FORMULA ONE kowt, tak silap aq lha.

Minum petang n solat asar, time tok riadah. mase riadah kami dibenarkan pergi ke pantai, tapi tak boleh kene  air sedikit pown, sebab takut lemas. HAHA ! kami x melepaskan peluang lha untuk bergambar.

Pantai dipenuhi dengan budak-2 sekolah.

SUPER MODAL TEKINI!
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


 DATING BERSAMA BIBIEY.




 tunggu bila nak balik.



 yang pakai baju itam 2 ADIK.
yang pakai baju putih 2 AKAK.
haha !

 Dok atas pokok kelapa.
cam beruk !

 CT MUNI.
budak JP 1.

 WANIE wif FIZUL(budak buas)







AFRAHANIE.
Kawan baru aq.







DESA JAYA THE BEST !
 Tapi ade sorang tersesat, bukan dak sekolah aq.


 BYHAA wif CT.

 WANIE wif CT MUNI.

 WANIE wif CT AMINAH.

 BYHAA, aq, MIENA, MUNI n HANIE

dah puas bergambar tepi pantai, kami pown balik bilik, bersiap untuk solat maghrib.N then sesi taklimat diteruskan iaiti taklimat tentang SAINS SUKAN yang disampaikan oleh ENCIK MOHD TAJUDDIN BIN OSMAN.

Masuk hari ketiga pulak, hari RABU(5/10/2011) hari terakhir. Seperti biasa mesti kene bangun pukul 5.30.
Hari nyh aq bangun awal sikit, aq bangun pukul 6.00, awal sikit dari hari semalam. Pada pukul 7.00 pagi kami bersiap untuk pergi bersenam n berlari tepi pantai, BEST giler ! Dah penat berlari kami pown pergi lha ssarapan pagi, kami makan nasi lemak n air teh tawar. HAHA !

Pada pukul 10.00 PENYAMPAIAN SIJIL & HADIAH kepada peserta. Pukul 11.00 acare pown tamat.
N kami pown balik ke bilik, bersiap untuk pulang ke rumah. yess ! akhirnye balik juga aq. Pukul 12.00 makan tengah hari, haaa......makanan nyh aq rase paling sedap sepanjang aq berada at c2.


budak-2 sedang menunggu bas.

Sementara tunggu bas, dan lagi aq bergambar.

 CT MUNI n MIENA.

Aq, CT MUNI n MIENA.

 budak bilik aq.
ANIS, CT MUNI, WANIE(aq), BYHAA(budak comey) n HANIE(budak cantik).

WANIE n MIENA.

sampai sini jep story aq.
TERIMA KASIH KERAN MEMBACA ENTRY YANG MEMBOSANKAN INI.
k byebye semua.


SUKA ? LIKE jer :)

3 comments:

  1. kaq wani fom 4 an ? ihii. kecik molek je ;)

    ReplyDelete
  2. hehehe..bese lha org terbantut memey gnie..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...